Guide til rengøring af bil

Just clean it!

Rengøring af bilen er ofte et sted, der ikke får lige så meget kærlighed som rengøring af hjemmet. Og det er der til dels også rimeligt.

Vi er trods alt (oftest) ca. 16 timer i hjemmet i døgnet, hvor bilen måske maksimalt bliver brugt en time om dagen (naturligvis afhængigt af hvor langt du har til arbejde).

Alligevel er det min påstand at den ikke får i nærheden af samme kærlighed som hjemmet.

Måske er det fordi, der ikke findes gode guides til hvordan du kan gøre det.

Så her får du en 5 minutters guide til den indvendige vedligeholdelse og en 15 minutters guide til den udvendige vedligeholdelse.

Det er noget du kan gøre én gang om ugen for de flestes vedkommende.

Inspirationen til artiklen kommer fra de mange bilpleje guides som der ligger på https://bilpleje-guide.dk/.

5 minutters rengøring af bil indvendigt

Indvendigt består rengøringen i høj grad af følgende

  • Rengøring af rat / gearstang
  • Rengøring af vinyl
  • Rengøring af måtter
  • Rengøring af ruder
  • Overfladerengøring af stof / sæder

Du kan i langt de fleste tilfælde nøjedes med kun ét produkt til det hele og så skal du have et par mikrofiberklud i bilen til aftørring af produktet som du sprøjter på. Gør det når du alligevel har en pause – det kan være du skal til møde og kommer lidt for tidligt. Derved kommer det ikke til at “føles som en arbejdsopgave” – men mere som naturligt at du alligevel skal have fyldt tiden ud.

Måtterne skal naturligvis støvsuges en gang i mellem. Det er ikke én du “bare lige” har med i bilen – men få det gjort til en vane at du tager dem en gang i mellem, og så kan du som nødløsning, nøjedes med at banke det værste ud af dem når du alligevel tager den indvendige rengøring.

15 minutters udvendig rengøring

Den udvendige rengøring kan du gøre på 2 måder – den grundige med planlægning og højtryksrenser eller den “hurtige” med kun én spand og ét produkt. Med fokus på noget du selv hurtigt kan klare – tager vi udgangspunkt i den hurtige her. Det gør du med det produkt, der hedder ONR (Optimum No Rinse). Det er et miljøvenligt polymer baseret produkt til bilvask. Det foregår simpelt ved at du har en spand med vand med lidt ONR i, og så har du f.eks. 10 mikrofiberklude liggende til selve bilvasken.

Smid de 10 klude ned i spanden og vask så ét panel ad gangen med en klud. Når den er brugt, så smid den den i en pose eller en anden spand. Derved sikrer du at du altid har en ren klud på bilen.

Vask altid oppefra og ned, så de mest beskidte områder på bilen vaskes til sidst.

Teoretisk set kan du have spanden med låg med rundt, så du altid kan vaske din bil “on-the-fly” men du kan også sagtens vente til at du er hjemme igen.

Det burde ikke tage mere end sammenlagt 15 minutter!

Comments are Closed